Boostervaccin van Sanofi en GSK levert sterke immuunrespons op

De nieuwe boosterprik van Sanofi wekt een significante stijging van antilichamen op tegen zorgwekkende coronavarianten. Dat blijkt uit de resultaten van twee onderzoeken, meldt het Franse farmabedrijf. De prik werd ontwikkeld in samenwerking met het Britse farmabedrijf GSK.

In het bijzonder tegen de omikronvariant presteert de nieuwe kandidaat-boosterprik van Sanofi-GSK goed: het genereert dubbel zoveel antilichamen als de vorige kandidaat-boosterprik, blijkt uit een onderzoek met 1.500 deelnemers.

Een studie met 247 deelnemers wijst op dezelfde tendens. De kandidaat-boosterprik genereert een hogere immuunrespons bij mensen die twee prikken met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech kregen dan de boosterpik van Pfizer/BioNTech zelf en de vorige kandidaat-boosterprik van Sanofi-GSK. De nieuwe kandidaat leverde ook de meeste antilichamen tegen de omikronvariant van het coronavirus op.

In beide studies werd de kandidaat-boosterprik van de nieuwe generatie goed verdragen. Sanofi-GSK gaat de resultaten nu voorleggen aan de bevoegde instanties en hoopt op een goedkeuring tegen het eind van het jaar.

Bron: Belga (2022, 13 juni). ‘Boostervaccin van Sanofi en GSK levert sterke immuunrespons op’, HLN.be. Geraadpleegd van https://bit.ly/3tVjxXf.