Een online lezing én debat over hoe het nu echt in elkaar zit. |
Woensdag 17 februari 2021 – 19.30 u |
Het coronavirus heeft ons dagelijks leven al ruim een jaar in zijn greep, maar dankzij de wetenschap is er licht aan het einde van de tunnel. Door de mediaberichtgeving waant bijna iedereen zich een corona-expert, maar hoe zit het nu echt in elkaar? Is het vaccin veilig, welk is het beste, hoelang zullen de maatregelen nog nodig zijn en wat hebben België en Vlaanderen geleerd uit dit verhaal?
Om al deze vragen te beantwoorden organiseert Universiteit Hasselt in samenwerking met PhD-student Stijn Dilissen ‘Hoe COVID-19 ons leven veranderde’. Een boeiende lezing waarin experten vanuit verschillende domeinen de wetenschappelijke kennis over het coronavirus en de gevolgen ervan in kaart brengen met aansluitend een debat waarin u de vragen mag stellen!
Sprekers
- Prof. dr. Marc van Ranst – Hoofd van het Laboratorium Klinische en Epidemiologische Virologie (Rega Instituut) aan KU Leuven, lid van de Risk Assessment Group (RAG) en het expertencomité GEMS.
- Prof. dr. Niel Hens – Biostatisticus, verbonden aan CenStat, I-BioStat, Data Science Institute, lid van het expertencomité GEMS.
- Prof. dr. Karolien Van Hove – Pneumologe in het Vesalius Ziekenhuis Tongeren, volgde het hele COVID-19 gebeuren vanop de eerste lijn in het ziekenhuis.
- Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke – Coördinatie van de gezondheidszorg op Vlaams niveau.
Moderator
Martijn Peters – Coördinator wetenschap & weer bij mediabedrijf DPG Media.
Programma
19.30 u – Verwelkoming door moderator Martijn Peters
19.40 u – De sprekers geven – elk vanuit hun expertise – uitleg over COVID-19 in korte lezingen van 15 minuten.
20.40 u – Gemodereerd debat. Dankzij de livestream kan je vragen stellen via de live chat.
21.15 u – Einde
Wanneer?
17 februari 2021 van 19.30 – 21.15 u
Deelnemen is gratis, maar reserveren verplicht via www.uhasselt.be/covid19debat
Deze lezing met debat is een organisatie van Universiteit Hasselt wetenschapscommunicatie, PhD-student Stijn Dilissen van BIOMED en studentenvereniging Biomedica.