MEMBER NEWS: Janssen investeert in Europese productiesite voor celtherapie in België

Janssen gaat innovatieve celtherapieën produceren in België. Het Tech Lane Science Park in Gent zal de locatie worden van de eerste Europese state-of-the-art faciliteiten voor de productie van CAR-T therapie. De faciliteiten worden ontwikkeld in samenwerking met Legend Biotech om de toekomstige productie en levering van CAR-T-therapie voor de behandeling van bepaalde types van kanker in Europa mogelijk te maken.

Celtherapie voor de behandeling van kanker

Celtherapie biedt een nieuwe benadering om kankercellen te bestrijden door gebruik te maken van de kracht van het eigen immuunsysteem van de patiënt. Chimerische antigeen receptor T-celtherapie (CAR-T-therapie) is een specifieke vorm van celtherapie. Het is een complexe en sterk gepersonaliseerde technologie waarbij de eigen T-cellen van een patiënt uit het bloed geïsoleerd worden en opnieuw worden geprogrammeerd om kankercellen aan te pakken en uit te roeien. Dit maakt van CAR-T-therapie een behandeling op maat gemaakt voor de individuele patiënt.

“Dit is een belangrijke investering die onze voortdurende inzet bevestigt voor onderzoek en ontwikkeling in België en Europa om het leven van patiënten over de hele wereld te verbeteren”Kris Sterkens, CEO JANSSEN BELGIUM

Klik hier om het volledige artikel te lezen.